Perkins 4.108 dieselmoottori

Löydät blogistani moottoria koskevat kirjoitukset tämän linkin takaa.

Mistä voi ostaa Perkins 4.108 dieselmoottorin osia?

Aivan ylivoimaisen paras paikka ostaa varaosia on parts4engines.com, heidän verkkokauppaan pääset tästä linkistä. Huomioi tilatessa Brexitin vaikutus. Olen itse ostanut täältä useaan kertaan varaosia ja suosittelen!

Kokemukseni mukaan, suomalaiset Perkins jälleenmyyjät ylihinnoittelevat tuotteensa ja heidän palveluasenteensa on omaa luokkaa. Virallinen maahantuoja ei vastaa viesteihin ja valtuutetut jälleenmyyjät myyvät mielummin uuden erimerkkisen moottorin kuin varaosia, joiden myyntiä he itse edustavat. Vaihdossa kyllä kelpaa vanha Perkins, mitään siitä ei makseta, mutta mielelellään se myydään setelirahalla eteenpäin.

Perkins facebook -ryhmiä

Facebookista löytyy maailmalta monta Perkins 4.108 ryhmää, joista löytyy myös varaosia kirppari periaatteella. Itse olen ostanut mm. Englannista suuttimia. Näissä ryhmissä on myös paljon hyödyllisiä kuvia, videoita ja ennen muuta muita Perkins ”faneja”.

Tässä muutamia Perkins facebook ryhmiä mainitakseni:

Perkins 4-107 / 4-108

Perkins Marine Engines

Perkins 4107-4108 Discussion

Kirjallisuutta

Itse aloitin tutustumisen diesel moottorin saloihin ostamalla Matti Kleimolan ja Yrjö Pohjanpalon kirjoittaman ”Diesel moottori” -nimisen kirjan. Kustantaja Tammi, ISBN 951-30-4849-7. Painettu 1981, eli ei ihan uutuuksista löydy kirjakaupasta. Espoossa muistaakseni oli kirjastossa, omani ostin Coppola antikvariaatin verkkokaupasta, sinne pääset tästä linkistä.

Itseltäni löytyy myös alkuperäinen painettu Perkins 4.108 käyttöohjekirja suomeksi ja englanniksi.

Ladattavaa matskua:

Workshop manual for Perkins 4.108 diesel engines

Perkins 4.108 Parts List

YuoTubesta löytyy myös hyvin videoita moottorin korjaamisesta.

Perkins 4.108 historiaa

Löysin todella mielenkiintoinen kirjoituksen Perkins 4.108 moottorin historiasta, pääset sen lukemaan tästä linkistä.